Gir 1 million til bedre skiløyper

Skigruppa i Skodje IL har stort behov til å fornye maskinparken for å opprettholde gode løyper i Svartløkområdet og i Skodjebygda. To store givere markerer en pangstart for innsamlingsaksjonen, og gir håp om at ny trakkemaskin er på plass allerede til sesongen 24/25.

Store drifts- og sørvisutgifter på maskinparken til skigruppa i Skodje IL gjør at det er et stort behov for en ny trakkemaskin før tidligere planlagt. Den eldste maskinen er fra 1987, og selv på den nyeste fra 2012 er det nå betydelige vedlikeholdsutgifter.

- Vi er veldig fornøyd med at Sparebanken Møre, Digerneset Næringspark/Wenaas Etft og WDI AS, Espen Digernes / Wenaas Etft til sammen støtter oss med 1 million til kjøp av ny maskin, sier Kristoffer Tennøy som er nestleder i skigruppa til Skodje IL.

Svartløkområdet er det største utfartsområdet for skigåere i Ålesund kommune. I tillegg er området flittig brukt på sommerstid av syklister og turgåere.

- Vinterstid har vi 9 mann som kjører løyper på dugnad etter fast oppsatt turnus fordelt på de to maskinene, og i andre deler av året bruker vi mange dugnadstimer på skoging og drenering for å holde løypene vedlike og klar for en ny skisesong, sier Arne Skodje som er leder for skigruppa i idrettslaget. Skodje legger til at det tar gjerne 5-6 timer å kjøre opp hver av de to løypene idrettslaget har ansvar for.

I tillegg til løypekjøring i det populære Svartløkområdet, lager dugnadsgjengen skispor i lysløypa i sentrum av Skodje og steller i stand akebakker og skileik område ved kirka i bygda og markene rundt. Fra kirka kjøres det også opp løyper via Apalvikstølen som igjen knyttes sammen med løypene fra Fylling og Svartløken.

- Vi er helt avhengig av de midlene vi får inn via Vipps og sponsorer for å kunne kjøre løyper, men det dekker bare driftsutgiftene våre. For å få råd til å kjøpe inn ny maskin, så setter vi nå i gang med en bred innsamlingsaksjon blant bedrifter og privatpersoner. Ny maskin koster i dag om lag 3.3 millioner kroner, og derfor er bidraget vi nå har fått en pangstart på aksjonen, sier Kristoffer Tennøy.

Arne Skodje legger til at skigruppa har stor tru på at de kommer i mål. Tilbake i 2011 når forrige trakkemaskin ble innkjøpt så ble den i all hovedsak finansiert av lokale bedrifter, kommunen og støtte fra ulike organisasjoner og privatpersoner. Skodje IL har kjørt løyper i området i over 40 år!

Til sammen bidrar Sparebanken Møre med 500.000 kroner, og Digerneset Næringspark/Wenaas Etft med 400.000 kroner og WDI AS, Espen Digernes / Wenaas Etft bidrar med 100.000 kroner.